شرایط صادرات کالا چیست ؟
تیر 18, 1398واردات کالا یا IMPORT چیست ؟
تیر 18, 1398
مراحل ترخیص کالا :
صاحبان کالا یا نمایندگان آن ها برای صادرات و واردات کالا و خروج کالا ها از گمرک باید مراحلی را طی کنند. به این مراحل ترخیص کالا گفته می شود .
برای انجام ترخیص کالا کلیه ی کارها ماننده آماده کردن مدارک و ثبت آنها به صورت الکترونیکی یا دستی انجام می شود . بعد از رسیدن کالا ها به گمرک آن ها را به انبار منتقل می کنند . برای دریافت قبض انبار و برگه ترخیص کالا باید اسناد و مدارک کالاها به گمرک ارائه شود .
مجوز های لازم برای ترخیص کالا در ایران :
در ایران ترخیص کالا شامل جمع آوری ، آماده کردن اسناد و مدارک و ارائه ی آنها جهت دریافت مجوزات لازم از ارگان های مربوطه می باشد . این مجوزها شامل موارد زیر می باشند :
-
استاندارد
-
وزارت فرهنگ و ارشاد
-
بهداشت
-
سازمان انرژی اتمی
-
قرنطینه ی مرزی
-
قرنطینه ی نباتی
-
وزارت راه
-
وزارت مخابرات و ارتباطات
-
ادراه مبارزه با مواد مخدر
یکی از مشکلاتی که تجار همواره با آن مواجه می شوند ، دریافت مجوز های لازم از ارگان های دولتی می باشد.
به همین دلیل برای تسریع این امر و حل مشکلات قانونی باید از شرکت های معتبر که در زمینه ی ترخیص کالا دارای سابقه ی طولانی می باشند کمک گرفت .
1- دریافت مجوز استاندارد :
یکی از مهمترین مجوزها برای ترخیص کالا مجوز استاندارد می باشد .
گمرک برای بدست آوردن اطلاعات لازم برای کالاها با آزمایشگاه هایی که سازمان استاندارد آنها را تایید می کند در تماس است و نامه نگاری انجام می دهد. کالا هایی که تعداد آن ها کم تر از پنج عدد و ارزش آن ها کمتر از 3000 دلار می باشد ، نیازی به دریافت مجوز استاندارد دارند. البته در صورتی که این واردات چند بار تکرار شود دیگر شامل حال این قانون نمی شود . همچنین صادر کننده گانی که جز صادرکنندگان برتر قرار می گیرند نیاز به دریافت این مجوز ندارند . کالاهایی که به طور موقت وارد کشور می شود نیز نیاز به دریافت مجوز استادارد را ندارند .
2- وزارت راه :
دریافت این مجوز فقط شامل کالاهایی می باشد که با شرکتهای حمل و نقل غیر ایرانی انتقال پیدا کرده اند . در صورت عدم دریافت این مجوز گمرک از ترخیص آن کالا خودداری می کند .
3-مجوز قرنطینه :
قرنطینه شامل دو دسته می باشد :
الف ) قرنطینه ی حیوانی
ب ) قرنطینه ی نباتی
قرنطینه ی نباتی :
افراد برای ترخیص کالاهایی که دارای ریسک متوسطی هستند نظیر بذرهای گیاهی ، الیاف ، دانه های خوراکی و غیر خوراکی ، میوه ها ، گل ها و ….. از قرنطینه نیاز به دریافت مجوز دارند .
ترخیص کاهای نباتی که دارای ریسک کم هستند نیاز به دریافت مجوز برای ثبت سفارشات خود را ندارند. و از مکانی که کالا ارسال شده باید گواهی ارسال اراعه شود
4- مجوز وزارت بهداشت :
وارد کنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی و مواد غذایی برای ترخیص کالاهای خود باید از وزارت بهداشت مجوز دریافت کنند . برای دریافت این مجوز باید اسناد و مدارکی شامل پیش فاکتور ، اسناد مربوط به آنالیز فیزیکی ، شیمیایی و میکروبی کالا را ارائه دهند . در برخی مواقع نیز باید نمونهای از کالا را هم برای دریافت مجوز ارائه دهند .
وارد کنندگان کالا باید گواهی بهداشتی که توسط اداره بهداشت کشور مبدا صادر شده مبنی بر سالم بودن کالا و قابل مصرف بودن آنرا در پیش فاکتور قرار دهند . وارد کننده گان کالا موظف است پس از اینکه سفارش خود را جهت ترخیص کالا به ثبت رساند مدارکی نظیر شماره استاندارد کالا ، برگه ی آنالیز کالاو فرمول ساخت آن را ارائه دهد . بر روی کالا اطلاعاتی نظیر تاریخ تولید و انقضا ، ترکیبات آن و موارد مصرف آن به صورت فارسی قید شود .
5- وزارت فرهنگ و ارشاد :
در صورتی که کالا های وارداتی شامل دستگاه ها و ماشین آلات چاپ وارد باشند باید از وزارت ارشاد مجوز دریافت شود . در صورتیکه ماشین های وارداتی نو باشند نیاز به بازرسی ندارد اما اگر ماشین چاپ وارداتی به صورت دست دوم باشند باید از کارشناسان چاپ که در گمرک استان هستند مجوز ترخیص بگیرند
6- کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان :
برای واردات اسباب بازی و ترخیص آنها باید از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مجوز دریافت کنند
7- سازمان انرژی اتمی :
برای وارد کردن و ترخیص کالاهایی مانند لیزرهای پزشکی ، بی سیم ها ، تلفن همراه ، لامپ های ماوراء بنفش ، رادیوگرافی و … باید از سازمان انرژی اتمی مجوز دریافت کرد .
وارد کردن و ترخیص کالاهایی مانند سولاریوم ، تخت آفتابی و حمام آفتاب ممنوع میباشد.