سفارش pcb از چین
آبان ۱۸, ۱۴۰۰هر آنچه که باید در مورد واردات آی سی از چین بدانید
فروردین ۲۱, ۱۴۰۱ترخیص کالا یا ترخیص یک فرایند در گمرک کشور ها است. که توسط صاحب کالا یا نمایندهٔ قانونی صاحب کالا نزد گمرک جهت صادرات یا واردات کالا صورت میگیرد. و در طی آن کالا با انجام تشریفات گمرکی مربوط از اماکن گمرکی خارج می شود. فرایند ترخیص کالا شامل تهیه ، آمادهسازی و ثبت اسناد و مدارک به صورت فیزیکی یا الکترونیک و محاسبه هزینهها می شود.
این هزینه ها عبارت اند از : مالیات، سود بازرگانی و حقوق گمرکی و دیگر تسهیلات ارائه شده به واردکنندگان و صادرکنندگان.
ترخیص کالا از گمرک
پس از رسیدن محمولات توسط وسایل حملکننده کالا به گمرک ، محصولات در انبارهای گمرکی قرار میگیرند. سپس با ارسال اسناد توسط فروشنده و دریافت اسناد توسط خریدار امکان دریافت قبض انبار و ترخیصیه کالا از شرکت حملکننده توسط ترخیص کار ایجاد میشود. پیش از حضور در گمرک باید تشریفات قبل از اظهار صورت بگیرد. و پس از ورود اطلاعات به سامانه گمرک از طریق درگاه اینترنتی ترخیص کار به همراه اسناد کامل و وکالت نامه قانونی در گمرک حاضر میشود. و بعد از آن تشریفات گمرکی شکل میگیرد. نوع تشریفات گمرکی با توجه به اهداف واردات کالا و صادرات کالا و نوع رویه گمرکی متفاوت می باشد.
رویههای گمرکی ترخیص کالا
با توجه به نوع هدف از واردات یا صادرات هر کالایی رویههای متعدد گمرکی در جهت تسهیل امور و ترخیص کالا توسط هیئت وزیران در نظر گرفته شده است. و به وزارت امور اقتصاد و دارایی کشور و در نهایت به گمرک جمهوری اسلامی ایران ابلاغ گردیده است.
ورود قطعی
- واردات کالاهایی که به صورت دائمی و به قصد مصرف وارد کشور می شوند.
ورود موقت
- برای کالاهای نمایشگاهی یا کالاهای پروژهای که به مبدأ بازگردانده خواهند شد از این کنوانسیون استفاده میگردد. کنوانسیون (آ ت آ) برای ورود موقت نمایشگاهی در ایران نیز به تصویب مجلس رسیدهاست. ورود موقت رویه گمرکی است که براساس آن کالاهای معینی میتواند تحت شرایطی به طور موقت به قلمرو گمرکی وارد شوند. این کالاها باید در مدت زمان معینی که گمرک ایران آن را تعیین می کند بدون اینکه تغییری در آن ها ایجاد شود، خارج گردند. البته تغییرات ناشی از استهلاک، از این حکم مستثنی است.
کالای مرجوعی
- کالایی که پس از ورود به گمرک نتوانسته ترخیص شود بنابراین مرجوع میشود.
ترانزیت خارجی
- کالایی که از مبدأیی در خارج از کشور به مقصدی در خارج از کشور میرود و صرفاً از خاک کشور سوم عبور میکند.
ترانزیت داخلی
- حمل کالا از گمرکی به گمرک دیگر در داخل کشور که به منظور انجام تشریفات ورود قطعی ترخیص غیر قطعی میشود.
صدور قطعی
- صادرات کشور به منظور مصرف در مقصد
صدور موقت
- صادرات موقت و برگشت کالا پس از دورهای
استرداد حقوق ورودی
- استرداد مآخذ زمان ورود کالا در خصوص کالای وارداتی که باید صادر شود.
ترخیص کالا در ایران
ترخیص کالا در ایران به مفهوم آمادهسازی و ارائه اسناد و مدارکی از جمله مجوزات لازم جهت ترخیص کالا میباشد. مجوزات استاندارد، بهداشت، وزارت ارشاد و کانون پرورش فکری کودکان، سازمان انرژی اتمی، وزارت ارتباطات و مخابرات، مبارزه با مواد مخدر، قرنطینه مرزی و قرنطینه نباتی و هر مجوز الزامی دیگری و البته مجوز وزارت راه که به کلیه کالاهایی که با ناوگان غیر ایرانی به حمل و نقل بینالمللی خود مبادرت کردهاند تعلق میگیرد. که خود شامل پرداخت هزینه ۱۰٪ کرایه حمل کالا میباشد.
ترخیص کالا همچنین شامل حمل و نقل ارسال کالا به مقصد نهایی درون مرزی میباشد. بسیاری از ترخیص کاران در حوزههایی چون صنایع فلزی، شیمیایی و ماشین آلات و مواد اولیه به تخصص رسیدهاند. ترخیص کاران معمولاً در گمرکات بنادر و فرودگاهها یا مناطق آزاد متمرکز و مستقر میشوند.
ارزش کالای ورودی وارداتی
ارزش گمرکی کالای ورودی در همه موارد عبارت است از ارزش بهای خرید کالا در مبدأ به اضافه هزینه بیمه و حمل و نقل سیف به اضافه سایر هزینههایی که به آن کالا تا ورود به اولین دفتر گمرکی تعلق میگیرد. این هزینه ها از روی سیاهه خرید یا سایر اسناد تسلیمی صاحب کالا تعیین میشوند. و براساس برابری نرخ ارز اعلام شده توسط بانک مرکزی در روز اظهار است.
مراحل ترخیص کالا از گمرک
اگر از مالکان کسب و کارها هستید حتماً از اهمیت چگونگی مراحل ترخیص کالا از گمرک آگاه می باشید.
کالاهایی که از شرکتهای خارجی خریداری میشوند قبل از این که به دست مالک اصلی شان در کشور مقصد برسند باید در گمرک مورد بررسی قرار بگیرند. پس از بررسی های اولیه و ارائه مدارک احراز اصالت مالک کالا و مدارک تجاری وی میتوان کالاهای وارداتی را از گمرک ترخیص کرد. شاید در نگاه اول مراحل ترخیص کالا ساده به نظر بیایند. اما پس از این که وارد عمل میشوید میتوانید پیچیده بودن این مراحل را متوجه می شوید.
مراحل ترخیص کالا به صورت زیر است :
- دریافت پرفرما و پکینگ لیست
- اخذ مجوز ثبت سفارش بازرگانی
- بیمه کردن کالا هماهنگی جهت بازرسی در مبداء و مقصد
- تشکیل پرونده جهت تخصیص ارز و حواله بانکی
- ارتباط با شرکت حمل و نقل بین المللی
- زمینی : گمرک شهریار و غرب ، دریایی : گمرک شهید رجایی بندرعباس ، هوایی : گمرک فرودگاه امام خمینی
- دریافت اسناد حمل از شرکت های حمل و نقل بین المللی
- تکمیل اسناد و تشکیل پرونده ، تنظیم پیش نویس دور اظهاری
- بررسی و تایید توسط کارشناس فنی گمرکی و بازرگانی
- دور اظهاری واردات
فلوچارت مراحل ترخیص کالا
ضرورت همکاری با شرکت های بازرگانی
بهتر است قبل از انجام هر اقدامی با یک شرکت معتبر که با چگونگی مراحل ترخیص از گمرک آشنایی کافی را دارد مشورت کنید. سپس با کمک کارشناسان متخصص این حوزه وارد عمل شوید!
این امر باعث می شود که فرایند ترخیص راحت تر و بدون هر گونه خسارت وارده به اجناس پیش رود.
از آنجا که همه ما اهمیت صادرات و واردات را می دانیم ، در ادامه لیست مهمترین گمرکات کشور را برای شما آورده ایم.
بیشتر کالاهای وارداتی از طریق این گمرکهای وارد کشور میشوند.
- گمرک فرودگاه امام خمینی
- گمرک غرب تهران
- گمرک شهریار
- گمرک شهید رجایی بندرعباس
شرکت های بازرگانی چگونه شما را در فرآیند ترخیص همراهی می کنند ؟
شرکت مورد نظر جهت طی مراحل قانونی از ابتدا تا انتهای ترخیص و دریافت کالا از کلیه گمرکات کشور همراه مشتری خواهد بود. تا شما دغدغه ای از بابت به تعویق افتادن ترخیص کالاهایتان نداشته باشد. حمل و نقل بین المللی کالا یکی از مهمترین نکاتی است که هنگام واردات و صادرات کالا باید به آن توجه ویژهای کرد. مراحل بارگیری و حمل و انتقال کالا بین کشورها باید در اسرع وقت و با رعایت تمام اصول ایمنی انجام شود. تا در نتیجه بتوانید کالا را در زمان مناسب به دست مشتری برسانید. در این مرحله نیز میتوانید با کمک گرفتن از شرکتهای معتبر ترخیص از گمرک ، کالاها را به صورت هوایی، زمینی یا دریایی دریافت یا ارسال کنید.
و در نهایت شما می توانید هر نوع وسایل خانگی ، برقی و… را با طی کردن مراحل قانونی به کشور وارد کنید.
انواع ترخیص کالا از گمرک
در این بخش قصد داریم در دو بخش با انواع شیوه های ترخیص کالا از گمرک آشنا شویم. این شیوه ها به شرح زیر می باشند :
ترخیص کالا ورود و صدور كالا از مناطق آزاد تجاري صنعتي و ويژه اقتصادي:
مدارك مورد نیاز برای ترخیص کالا و یا ورود و یا صدور کالا :
۱ -اسناد خريد ۲ -اسناد حمل ۳ -صورتجلسه ارزش افزوده براي كالاي وارده به سـرزمين اصـلي بـراي محصـولات توليـد شده در منطقه ۴ -قبض انبار منطقه ويژه ۵ -مجوزهاي قانوني در صورت نياز ۶ -گواهي سازمان حمايت در صوت نياز ۷ -گواهي موسسه استاندارد در صورت نياز ۸ -گواهي توليد محموله در منطقه صادره از سوي سازمان منطقه ۹ -كارت بازرگاني ۱۰ -ثبت سفارش سهم مازاد بر ارزش افزوده
ترخيص كالاهاي همراه مسافر:
مسافري كـه وارد كشـور مـي شـود ، عـلاوه بـر وسايل شخصي ميتواند تا سقف مصوب هيأت وزيران با معافيت از حقـوق گمركـي و سـود بازرگاني كالا وارد کند. ترخيص كالاهاي موضوع اين ماده به شرط غيـر تجـاري بـودن آن مانعی ندارد.
مدارك لازم براي انجام ترخیص کالا و واردات کالا:
۱ -پاسپورت ۲ -قبض انبار ۳ -گواهي پايان تحصيل يا اشتغال بكار ۴ -ايرانيان يا خارجيان مقيم
ترخیص کالا به شیوه ورود و صدور بسته هاي پستي( هديه و سوغات):
ترخيص كالاهايي كه از طريق پست وارد مـيشـود باسـتثناي اقلامـي كـه ورود آنهـا از نظـر شرعي يا قانوني ممنوع است. مشروط بر آنكه جنبه تجاري پيدا نكند تـا ارزش حـداكثر پنجـاه (۵۰) دلار به نام هر نفر بدون پرداخت حقوق گمركي و سود بازرگاني، بـدون مطالبـه كـارت بازرگاني و مجوزهاي مقرر در جدول مقررات صادرات و واردات بلامانع است
مدارك لازم براي ترخیص کالا یا انجام خدمت:
۱ -كارت شناسايي ۲ -قبض رسيد پستي ۳ -مدارك حمل و خريد كال
ترخیص کالا یا واردات کالا به صورت ملواني :
مدارك لازم براي انجام خدمت :
۱ -كارت ملواني ۲ -اسناد خريد ۳ -قبض انبار و برگه ترخيصيه ۴ -گواهي سازمان حمايت در صورت نياز ۵ -گواهي موسسه استاندارد در صورت نياز
ترخیص کالا یا واردات بدون انتقال ارز :
مدارك لازم براي وادرات کالا :
۱ -اسناد خريد ۲ -اسناد حمل ۳ -قبض انبار و برگه ترخيصيه ۴ -ثبت سفارش بازرگاني ۵ -مجوزهاي قانوني ۶ -كارت بازرگاني ۷ -گواهي سازمان حمايت در صوت نياز ۸ -گواهي موسسه استاندارد در صورت نياز
ترخیص کالا یا واردات کالا به صورت پيله وري :
افراد ساكن بخـشهـاي مـرزي كشور كه سه سال مستمر در اين مناطق سكونت داشته و داراي اهليت مندرج در مـاده (۲۱۱ ) قانون مدني براي خريد و فروش كالا ميباشند. ميتوانند بـا دريافـت كـارت پيلـهوري بـه نـام خود، نسبت به مبادلات مرزي در چارچوب مقررات ماده (۲۰ ) اقدام نمايند.
مدارك لازم براي ترخیص کالا :
۱ -اسناد خريد ۲ -اسناد حمل ۳ -كارت پيله وري ۴ -ثبت سفارش بازرگاني ۵ -مجوزهاي قانوني ۶ -گواهي سازمان حمايت در صوت نياز ۷ -گواهي موسسه استاندارد در صورت نياز
واردات قطعي یا ترخیص کالا به صورت قطعی :
واردات قطعي رويه هایی است كه به موجب آن اجازه داده مـيشـود تـا كـالاي وارده بـه قلمـرو گمركي كه براي مصرف در داخل كشور است و به طور دائم قرار اسـت در كشـور بمانـد، بـا پرداخت هرگونه حقوق ورودي و مالياتهاي متعلقه و انجام تشريفات گمركي قطعي، از گمرك ترخيص شود.
مدارك لازم براي انجام خدمت :
۱ -اسناد خريد ۲ -اسناد حمل ۳ -قبض انبار و برگه ترخيصيه ۴ -ثبت سفارش بازرگاني ۵ -گشايش اعتبار از طيق سيستم بانكي كشور ۶ -مجوزهاي مقرراتي در صورت نياز ۷ -مجوزهاي قانوني در صورت نياز ۸ -كارت بازرگاني ۹ -گواهي مبداء ۱۰ – گواهي بازرسي در صورت نياز ۱۱ – گواهي سازمان حمايت در صوت نياز ۱۲ – گواهي موسسه استاندارد در صورت نياز
صدور موقت یا واردات کالا به صورت موقت :
صــدور موقــت، رويــه گمركــي اســت كــه بــه موجــب آن كالاهــاي مجــاز بــراي اهــداف معينــي شــامل ســاخت، پــردازش، تعميــر، تكميــل، شــركت در نمايشــگاه يــا بــه عنــوان وســايل نقليــه بــراي اســتفاده شخصــي يــا تــردد بــين ايــران و كشــورهاي ديگــر يــا ماشــين آلات و تجهيــزات بــراي انـــجام خــدمات فنــي و مهندســي بــه طــور موقــت و ظــرف مهلــت معينــي كــه در آيــين نامــه اجرائـي ايـن قـانون مشـخص مـي شـود بـه خـارج از كشـور صـادر و سـپس بـه كشـور بازگردانده شود.
مدارك لازم براي انجام خدمت :
۱ -نسخه اظهارنامه تايپ شده ۲ -قبض انبار يا موافقت نامه حمل يكسره ۳ -كارت بازرگاني و كد اقتصادي معتبر از نظر مدت اعتبار ۴ -وكالت نامه رسمي حق العملكار يا نماينده شركت ۵ -معرفي نامه شركتها و كارمند حق العملكار ۶ -ارائه مجوزهاي لازم در خصوص برخي از كالاهاي خـاص كـه ورود آنهـا نيـاز بـه مجـوز مربوطه دارد ۷ -سياهه عدل بندي ۸ -برگ باسكول ۹ -گواهي وزارت صنعت و معدن و تجارت مبني بر عدم امكان فرآيند تعمير يا تكميل در داخـل (جهت خروج موقت كالا بمنظور تعمير يا تكميل.