هر آنچه که باید در مورد واردات آی سی از چین بدانید
فروردین ۲۱, ۱۴۰۱نگاهی به واردات انواع بلبرینگ از چین
اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۱لوازمخانگی شامل گستره زیادی از وسایل است که حتماً چند قلم از آنها در همه خانهها دیده میشود. به همین علت بازار لوازمخانگی ایران هم برای تولیدکنندگان و فعالان داخلی و هم برای واردکنندگان و تولیدکنندگان خارجی جذابیت بالای دارد. در چند سال اخیر واردات لوازمخانگی در ایران فراز و نشیب های بسیاری داشته. ما در این مقاله سعی میکنیم نگاهی به وضعیت لوازمخانگی در ایران بیاندازیم و بعد واردات لوازمخانگی بهصورت ckd و skd را بررسی کنیم.
لوازمخانگی در ایران
تولید لوازمخانگی در ایران دارای قدمت بسیاری است و حتی میشود گفت این قدمت بیشتر از سن بعضی از غول های حال تولید لوازمخانگی میباشد. هنوز هم تولید این لوازم در داخل انجام میشود و بخشی از نیاز های بازار را تأمین میکند. بهطور کلی میشود گفت صنعت لوازمخانگی در ایران از لحاظ کیفیت، تنوع و خدمات سطح بالایی دارد.
هنوز بخش بزرگی از نیاز لوازمخانگی در ایران را واردات تأمین میکند، همچنین وقتی از تولید داخلی حرف میزنیم به این معنا نیست که تمام قطعات در داخل تولیدشدهاند، بلکه بخش زیادی از قطعات مورد نیاز تولیدکنندگان از طریق واردات تأمین میشود و حتی بعضی از تولیدکنندگان قسمتی از تولیداتشان، مونتاژ لوازمخانگی خارجی است که به آن در ادامه میپردازیم.
بخشی از لوازمخانگی تولید داخل قیمت تمامشده بالایی دارد و همین باعث میشود توان رقابت با محصولات خارجی را نداشته باشند. به همین دلیل بهتر است تا برای کاهش قیمت تمامشده تولیدات داخلی با خارجی ها مذاکره کنیم. البته این کار با وارد کردن لوازمخانگی های کامل امکان پذیر نیست بلکه میشود از تجربه و فنّاوری آنها استفاده کرد و قطعاتی که صرفه اقتصادی بیشتری دارند را وارد کرد. در اینجا است که وارد بحث واردات لوازمخانگی بهصورت ckd و skd می شویم.
نگاهی به کالا در مراحل ساخت
قبل از اینکه پیشتر برویم با هم نگاهی به تقسیمبندی کالا ها در مراحل مختلف ساخت می اندازیم. ممکن است کالا در هر کدام از این مراحل وارد کشور شود و باقی مراحل تولید را در داخل کشور طی کند، هر چه مرحله تولید آن به کالای کاملاً منفصله نزدیک باشد، واردات آن به سمت تولید میرود و هر چه از این مرحله دور میشود به سمت مونتاژکاری حرکت میکند. به ckd و skd مفصلاً بعداً میپردازیم اما در ادامه به باقی کالا ها اشاره ای گذرا داریم.
کالای تماماً سوار شده: این کالا دیگر کامل شده و برای فروش ارسال میشود. کالای تمام نشده: این کالا هنوز یکی از مراحل تولید را پشت سر نگذاشته مثلاً بدنه یخچال رنگ نشده است. کالای غیر کامل: قهوه سازی را در نظر بگیرید که هنوز یکی از قطعات آن قرار نگرفته است. کالای پیاده شده: این کالا بعد از تولید و مونتاژ شدن (به مرحله کامل رسیده) به علتی همچون حملونقل دوباره پیاده شده است. کالای سوار نشده: این کالا همه قطعات آن تولید شده و برای مونتاژ وارد کشور میشود.
تفاوت واردات لوازمخانگی بهصورت ckd و skd
همان طور که پیشتر گفتیم واردات لوازمخانگی در ایران بیشتر به صورت ckd و skd و cbu انجام می گیرد. البته در دوران تحریم ها و برای کنترل ارز، واردات به صورت cbu بسیار کاهشیافته اما به دو صورت دیگر هنوز ادامه دارد. پس نخست با هر کدام از اینها آشنا میشویم.
CBU Completely Built Unit که به نام قطعه کامل ساختهشده هم خوانده میشود به معنی واردات صرف و بدون دخل و تصرف است. بدین معنا که یعنی واردکننده یخچال و یا تلویزیون را به صورت کامل از شرکت ال جی میخرد و بعد واردکردن آن را میفروشد و بهطورکلی نقشی در پروسه ساخت آن ندارد.
CKD Completely Knocked-Down به فارسی قطعه های کامل از هم جدا شده میشود. در این شکل واردات قطعه هایی که توان تولید کامل آنها نیست به جای لوازمخانگی انجام می گیرد. این کار باعث میشود توان بومیسازی تولیدات در این زمینه بالا برود. واردکردن این شکل از قطعه ها بسیار در کشور های در حال توسعه مورد استقبال است. بسیاری از تولیدکنندگان بزرگ کره ای و چینی با استفاده از این روش تکنولوژی را وارد صنعت خود کردند.
SKD Semi Knocked-Down این روش همچون CKD میباشد با این فرق که بخشی از قطعه ها به شکل ckd و بخش دیگر به صورت سوار شده وارد میشود. این روش معمولاً به دلیل دشواری مونتاژ و یا اینکه شرکت مادر تمایل ندارد دستگاه های پیشرفته را در اختیار کشور دیگر قرار بدهد، مورد استفاده قرار میگیرد.
از کشورهایی که واردات لوازمخانگی بهصورت ckd و skd از آنها صورت می گیرد میشود به چین، کره، اروپا و … اشاره کرد. تعرفه واردات لوازمخانگی به علت اینکه در دسته کالا های اولویت ده است واردات آنها با ارز متقاضی و پرداخت سود گمرکی دو برابر انجام میشود اما عوارض گمرک واردات به صورت CKD و SKD بین پانزده تا سیوپنج درصد است. همین باعث شده که با ممنوع شدن واردات لوازم خانگی در ایران ، واردات لوازمخانگی بهصورت ckd و skd بسیار افزایش یابد و سود سرشاری نصیب بازرگانان کند.
شرکت پیشرو تلاشگران با سالها تجربه آمادگی کامل دارد تا شما را در انجام کار های لازم برای واردات لوازمخانگی بهصورت ckd و skd یاری کند. همچنین کارشناسان ما با آگاهی کامل از قوانین مرتبط به این حوزه، کار های ترخیص کالا همچون اخذ مجوز های لازم، ارائه مدارک مربوط به کالاهای واردشده، پرداخت تعرفه های واردات قطعات و … را برای شما انجام می دهد. شرکت ما به شما کمک میکند با صرف کمترین زمان و حداقل هزینه به واردات خود بپردازید.